Зарыг хаах

Někdy se používá ke zhodnocení různých videoher kritérium komplexnosti. To, jak je hra propracovaná, jak její jednotlivé systémy společně fungují, nebo podíl času, který u hraní strávíte nechápavým zíráním na obrazovku, by podle některých mělo být přímo úměrné kvalitě hry. Jednou z vyhlášených komplexních her, která tuto svou vlastnost nezapře už při zhlédnutí jakékoliv ukázky z jejího hraní, je bezesporu Factorio. Na simulátor výstavby komplikované továrny s pečlivě napojenými výrobními procesy se sneslo už množství chvály, takže tu nebudeme nosit dříví do lesa. Pro nás je důležité to, že právě oceňovaná hra nám ihned vytane na mysli, když se podíváme na obrázky z dnešní novinky Survival Vacancy.

Survival Vacancy se srovnávání se zdatným konkurentem zjevně vůbec nebrání. Oproti Factoriu však chce tato hra využít svého originálního zasazení k tomu, aby se od něj odlišila. Survival Vacancy se totiž odehrává v postapokalyptické budousnosti, kdy pusté planiny kříží nukleární mutanti a vám připadá úkol nejen obnovit produkční kapacity zdevastované lidské civilizace, ale i ty poslední zbytky našeho druhu ochránit před různými nebezpečími. A že jich je v postapokalyptické krajině spousta.

Většina vašeho snažení se tak ve hře bude točit kolem shromažďování nerostných surovin, výzkumu nových technologií a stavění co nejefektivnějších výrobních linek. Přitom si musíte neustále hlídat maximální počet přeživších, který dokáže vaše podzemní vesnička uživit. Vvýojáři slibují obrovskou mapu a velkou svobodu při vašem počínání. A pokud by se vám v bezútěšném světě po apokalypse postesklo po kamarádech, můžete jednoho přibrat na pomoc v kooperativním režimu.

Hru Survival Vacancy můžete zakoupit zde

.